over ons

Onze passie voor de Engelse Staffordshire Bullterriër die jaren geleden is begonnen en is uitgegroeid tot meer dan liefde en vriendschap. Het serieus en verantwoord bezig zijn met dit ras heeft ons samen met onze mannen natuurlijk (die ons overal in steunen) eens aan het denken gezet om "onze" eigen kennelnaam aan te vragen. Onze kennelnaam en zo ook ons prachtige logo, die voor ons allemaal een speciale betekenis heeft en waar wij veel waarde aan hechten heeft te maken met Marja haar Sunshine en voor Angela haar Charlie die beide in 2013 te jong bij ons zijn weggenomen op zeer trieste wijze.

Vanuit onze vriendschap die is opgebouwd "zomaar" uit een pup Shiwa, (uit de combinatie Sharai x Dapper) Shiwa die een warm mandje bij Angela en haar partner heeft gekregen. En wij door Shiwa een hechte vriendschap hebben ontwikkeld, heeft ons doen besluiten samen verder te gaan onder onze kennelnaam.

Voor onze kennel hebben we een naam met betrekking op onze twee overleden Staffy's bedacht, dit omdat wij de liefde van hun graag willen voortzetten in onze volgende generaties pups die er nog mogen komen. Angels zijn ze helaas beide, ze brachten altijd zonneschijn en Angela betekend ook Angel. Vandaar de kennelnaam ANGEL OF SUNSHINE STAFFS. Vanuit en onder deze kennelnaam zullen wij verantwoord fokken, en volgen regelmatig lezingen, workshops en hond gerelateerde opleidingen en zijn daarmee uniek, en we durven eigenlijk wel te zeggen dat wij 1 van de best geschoolde fokkers zijn binnen dit ras.

Al onze honden waarmee gefokt word zijn getest op L2HGA, HC en PL en vrij bevonden. Playboy royal milnikstaffs moet de PL test nog ondergaan, zodra hij ingezet word voor de fok zal deze test gedaan worden.

Tevens zijn we vanaf Mi pasion Angel of Sunshine staffs aka Shine gaan testen op HD en ED omdat gezondheid bij ons hoog in het vaandel staat. Charlie’s Angel of Sunshine Staffs en Savitri zullen ook getest worden als ze daarvoor de minimale leeftijd van 12 maanden hebben bereikt. Onze voorkeur gaat uit naar een wat oudere leeftijd ivm de groei.

Mocht u vragen hebben over het ras, onze honden, beschikbare dek-reuen, verwachte combinaties, reserveringen of beschikbare pups. Mail of bel ons we zullen u altijd vriendelijk te woord staan. Wij wensen al onze gasten heel veel plezier op onze website.

 

Gevolgde hond gerelateerde opleidingen Angela

Module A Maart 2017 honden gedrag en Leerprincipes GESLAAGD

Module B  Mei 2017 Didactiek en gezondheid van de hond GESLAAGD

Module C jan 2018 Praktijk + theorie Kynologisch Instructeur  GESLAAGD

Door Module C te behalen is Angela benoemd tot KYNOLOGISCH INSTRUCTEUR

Kynologen kennis 1 (raad van beheer) 1 Juli 2017 GESLAAGD

Start op 27-10-2017 Kynologen kennis 2  GESLAAGD

Exterieur en beweging (E&B) dec 2019 GESLAAGD 

Door het behalen van de opleiding E&B is Angela nu Aspirant Exterieur Keurmeester 

 

 

 

Gevolgde hond gerelateerde lezingen Angela

Kleur en vacht genetica juli 2017 spreker Marjoleine Roosendaal

Inteelt en Outcross Juli 2017 spreker Marjoleine Roosendaal

Van Conceptie tot uitvliegen Okt 2017 spreker Marjoleine Roosendaal

Voorkomen is beter dan genezen okt 2017 spreker Arvid van Putten

“het donderdag ochtend gevoel” jan 2018 Judith Lissenberg

Propriocepsis feb 2018 spreker Sam Turner 

 

Gevolgde hond gerelateerde opleidingen Marja

Kynologen kennis 1 in 2016 (Niet deelgenomen aan de examens)

Kynologen kennis 2 in 2017 (niet deelgenomen aan de examens)

Gevolgde workshops Marja

Hands on sessie Rasstandaard SBTCN

Staffy groetjes,

Angela en Marjapups 6wekenmetfokkers