Co-owner / gastouder

Om onze lijnen niet verloren te laten gaan en ons ras te verbeteren zijn we soms op zoek naar Co-Owner/Gastouders
Een Co-owner/Gastouder moet van tevoren goed weten waar hij of zij aan begint. Het betekent dat wij als fokker, eigenaar blijven van de hond met de afspraken die vastgelegd zijn in de overeenkomst. Dit klinkt allemaal erg streng maar dit is om eventuele onduidelijkheden of misverstanden te voorkomen. Dit betekent trouwens wel dat de hond bij u thuis gewoon UW hond is! Helaas kunnen wij namelijk niet alle staffords zelf onderdak geven, dan zouden ze aandacht, training en liefde te kort komen en dat is iets wat wij uiteraard niet willen. Wij vragen wel enige ervaring en interesse speciaal in dit ras.

Zoals hier boven al even benoemd wordt kunt u UW Staff gewoon beschouwen als uw eigen hond, met het enige verschil dat hij/zij gevraagd kan worden om op bepaalde shows aanwezig te zijn, een dekking te doen of gedekt te worden. Zodat onze lijnen voort blijven bestaan. Indien alles in orde is en blijft zal de Staff ook zijn hele leven gewoon bij u blijven wonen. Voordat er een beslissing word gemaakt komen wij persoonlijk bij u thuis om uw woonsituatie te bekijken, en alles te bespreken. Dit is om teleurstelling te voorkomen en vooral geen herplaatsing te moeten doen.

Wij vinden het zeer belangrijk dat er buiten de afspraken om, contact wordt gehouden. U zult ook tijdens training, show, dekking, geboorte en de tijd die volgt met de pups worden betrokken.

Interesse, tijd, energie en vooral veel geduld in het trainen hiervan is wel een must, zowel voor de Staff als de eigenaar.

U moet zich goed realiseren dat u teef echt voor een aantal weken terug gaat naar de fokker, mits u zelf ervaring heeft met pups groot brengen mag de teef ook bij u thuis bevallen en de pups groot brengen.

U “krijgt” van ons een Angel of Sunshine Staff, maar wel onder een aantal voorwaarden.

Een aantal van die voorwaarden zijn bijvoorbeeld:

- U woont binnen een straal van 20 a 30 km van de fokker.
- U zorgt voor de juiste verzorging, de puppytraining, ringtraining en vervolg cursussen (voor uw rekening)
- U gaat akkoord met de in de overeenkomst vastgelegde afspraken.
- U voldoet aan de verplichtingen van inentingen, dierenartskosten (voor uw rekening)

Wat staat er zoal tegenover:

- Wij plaatsen een Angel of Sunshine Staff pup bij u.
- U wordt geregistreerd bij de Raad van Beheer als mede-eigenaar
- Kosten voor de gezondheidsonderzoeken (L2-HGA, HC en PL) zijn voor rekening van de fokker.

Het fokken valt volledig onder de verantwoording van de fokker, net zoals de daarbij behorende kosten en baten.

Als wij merken dat de Staff niet goed wordt verzorgt, kan de Staff op elk moment terug gevorderd worden door ons. Hiervoor tekent u ook een speciaal co-owner overeenkomst.

Heeft u interesse om een Angel of Sunshine Staff op te nemen binnen het gezin en te kunnen genieten van dit prachtige ras of wenst u verdere inlichtingen over de werking van het co-ownership, neem gerust contact met ons op, wij informeren u graag.

Met vriendelijke groet,

Angela en Marja